Visszér varicocele

Herevisszérsérv (varicocele) – Dunapart Medical Magánrendelés
  • Hogyan kell viselni visszérrel
  • Hogyan lehet megszüntetni a visszereket a lábon
  • Herevisszérsérv (varicocele) – Dunapart Medical Magánrendelés

A vénás pangást minden olyan tényező tovább ronthatja, amely hasűri nyomásemelkedéssel jár pl. A kezelés célja és a műtéti javallat A kezelés célja, hogy a here számára kedvezőtlen vénás nyomásemelkedést a tágult visszerek lekötésével megszüntessük. A műtétnek abszolút sürgőssége nincs, tehát választott időpontban visszér varicocele, azonban a várakozás növeli a herekárosodás lehetőségét.

visszér varicocele

A tágult herevénák lekötése elvégezhető mind lágyéktáji feltárásból, mind laparoszkópos videokontroll mellett kis metszéseken át a hasüregbe vezetett eszközök segítségével műtéttel. Az Önök esetében célszerű műtéti eljárás megválasztása az operáló sebész feladata. A betegre háruló kockázatok Valamely beavatkozás abszolút kockázatmentességét egyetlen orvos sem garantálhatja.

visszér varicocele

Általában műtéti kockázatnak az eredménytelenség illetve az olyan szövődmények valószínűségét nevezzük, amelyek a szakmai szabályok betartása mellett is előállhatnak, bekövetkeztük előre nem látható és teljes biztonsággal nem védhető ki.

Értelemszerű, hogy ezekért a sebészt nem terheli felelősség, ezt a minimális kockázatot a betegnek kell vállalnia, amikor visszér varicocele ad a műtéthez. Ilyen kockázati tényezők, pl.

Mindezek a mindennapi gyakorlatban vérzésutóvérzés, véletlen sérülés, belső varratelégtelenség, varratkilökődés, sebgennyesedés vagy sebgyógyulási zavar, viszér-gyulladás vagy rögösödés, a várttól elmaradó gyógyeredmény illetve késői szövődmények pl. Kialakulhat visszér varicocele, a műtét területen hegesedés, herekárosodás, ritka esetben esetleg herezsugorodás, mellékhere-gyulladás, herevízsérv, illetve előfordulhat a here visszértágulat kiújulása is.

visszér varicocele

Ossza meg ismerőseivel:.

Lásd még