Tromboembólia visszérrel. Tromboembólia visszér

tromboembólia visszérrel

tromboembólia visszérrel üdülőhely, ahol a visszéreket kezelik

Kompressziós harisnya: trombózis után-szükséges a viselése? A lakosság mintegy negyede a visszeresség problémájával küzd.

tromboembólia visszérrel önállóan gyógyíthatja a visszéreket

Amellett, hogy a visszeresség a vénás fekélyek kialakulásának egyik gyakori oka, a vénás keringés zavarai egyéb, súlyos megbetegedések kockázatát is fokozzák. Egymástól független, kínai és német betegek bevonásával végzett vizsgálatok eredményei mutatnak rá arra, hogy a visszeresség a mélyvénás trombózis, a tüdőembólia és a perifériás artériás betegség emelkedett kockázatával hozható kapcsolatba.

tromboembólia visszérrel hogyan lehet eltávolítani a visszér tüneteit

A kínai vizsgálat eredményei Egy tajvani betegbiztosító adatai alapján és között beteg fordult orvoshoz visszeres problémájával. Ezeknek a betegeknek a kezelési aktáit olyan korban, nemben és számos más tekintetben hasonló betegekével vetették össze, akik szintén ugyanebben az időszakban fordultak orvoshoz, de nem visszeresség miatt.

Fotó: tromboembólia visszérrel A visszeres betegek az orvoshoz fordulást követő A visszeres betegeknél 5,3-szer gyakrabban következett be mélyvénás trombózis, mint a referencia-csoportban HR 5,56; CI 95 százalék. Tromboembólia visszérrel tüdőembólia és a perifériás artériás betegség gyakorisága is jelentősen magasabbnak adódott a visszeresek között; a tüdőembólia 1,szor HR 1,94; CI 95 százalékmíg a perifériás artériás betegség 1,ször HR 1,77; CI 95 százalék gyakrabban fordult elő esetükben.

tromboembólia visszérrel remens a visszér ellen

Hasonló a rizikó-emelkedés tromboembólia visszérrel német betegek körében is Egy korábbi, ben készült, a CONTENT-regiszter adatainak kiértékelésén nyugvó, a Heidelbergi Egyetem munkatársai által készített tanulmány is hasonló következtetésekre jutott. A németországi adatok alapján mintegy 7,szor gyakrabban HR 6,74; CI 95 százalék következik be mélyvénás trombózis azoknál a betegeknél, akiknél korábban visszerességet diagnosztizáltak.

A visszeresség sérült vénás rendszerre figyelmeztet A visszerek megjelenése egyértelmű jele annak, hogy az érrendszer sérült, tromboembólia visszérrel fokozott protrombotikus hajlam jellemző rá, ami a tromboembóliás események fokozott kockázatával jár.

tromboembólia visszérrel hogyan kell kezelni a visszér tüneteit

Lásd még